بی اختیاری ادرار در خواب

بی اختیاری ادرار در خواب


درمان بی اختیاری ادرار در خواب با استفاده از تکنولوژی قابل درمان است. این عارضه می تواند به دلایل مختلفی اتفاق بیفتد. دلایلی مثل مشکلات کلیوی، مثانه یا اختلال در سیستم کنترلی عضلانی مثانه است. گاهی اختلالات نوروژیک و یا اختلالات خواب فیزیکی هم می تواند از علل آن باشد.

البته درمان بی اختیاری ادرار در خواب بستگی به علت پیدایش آن دارد که شامل دارو درمانی، آموزش های ورزشی عضلات کف لگن(ورزش کگل) و یا استفاده از وسایل آگاهی از مرطوب شدن لباس زیر باشد. کلینیک آتیه درخشان ذهن با به کار گیری بهترین روش درمان برای حل این مشکل کنار شماست. درمان تکنولوژیک بیوفیدبک یک درمان بدون عارضه و ایمن است که می تواند در تقویت عضلات کف لگن و درمان بی اختیاری ادرار در خواب بسیار کمک کند.

فراوانی بی اختیاری ادرار در خواب

در بین کودکان بین 15 تا 20 درصد بالای 5 سال مبتلا به بی اختیاری ادرار در هنگام خواب هستند که این میزان با تغییرات نسبی همراه است به طوری که این تغییرات به ازاری هر سال افزایش سن کودک بدون درمان میزان بهبودی حدود 15 درصد خواهد بود و در بالای 15 سال فقط 1 درصد باقی می ماند. بی اختیاری هنگام خواب روزانه بسیار کمتر از شبانه است. 60 درصد این بیماران پسران هستند ولی در سن 4 تا 6 سالگی از نظر جنسیتی یکسان هستند و در سن 11 سالگی میزان ابتلای پسر ها 2 برابر دخترهاست. این اختلال در خانواده های با سطح اجتماعی و اقتصادی پایین بیشتر است.

طبقه بندی

بی اختیاری ادرار هنگام خواب شبانه

بی اختیاری ادرار هنگام خواب روزانه

بی اختیاری ادرار هنگام خواب شبانه و روزانه/

بی اختیاری ادرار ثانویه که قابل آموزش و کنترل است.

علت های بی اختیاری ادرار در خواب

پس از 5 سالگی، خیس کردن در شب در پسرها بیشتر است. بیشتر این کودکان از نظر فیزیکی و روانی نرمال هستند. علت غالب این حالت به دلایل مختلف است که شامل تاخیر یا رشد فیزیکی آهسته، تولید بیش از اندازه ادرار شبانگاهیی، کاهش در قدرت شناسایی پر بودن مثانه در شب و اظطراب است. در برخی موارد زمینه فامیلی به حدی قوی است که حدس به ارثی بودن آن هم وجود دارد.

رشد فیزیکی آهسته

تولید بیش از اندازه ادرار شبانگاهی

اظطراب

ژنتیک

عدم تشخیص پر بودن مثانه

مشکلات آناتومیکی

علت های بی اختیاری ادرار روزانه

بی اختیاری روزانه معمولا به علت عفونت عفونت و مشکلات مادرزادی است و میزان آن کمتر از شبانه است. این نوع بی اختیاری زودتر از بی اختیاری شبانه بهبود می یابد. یکی از علل آن مثانه بیش فعال است. معمولا این کودکان دارای عادت های غیر معمول تخلیه ادرار هستند و تکرر ادرار دارند که در دخترها بیش تر از پسر ها است.

مثانه بیش فعال : عضلات اطراف مجرا وظیفه بسته نگه داشتن مجرا در زمان انقباض عضلات مثانه را به عهده دارند. زمانی که عضله مثانه به صورت ناگهانی منقبض شود، عضلات اطراف محرا قدرت انقباض نداشته و نمی تواند مانع عبور ادرار شود که علت آن عفونت است و در دختران بیشتر است.

عدم تخلیه صحیح مثانه: عدم ادرار کردن به صورت ارادی که در هنگام بازی کردن و یا در مدرسه اتفاق می افتد باعث پر شدن زیاد مثانه شده و منجر به عفونت ادراری، مثانه تحریم پذیر و بی اختیاری ادرار می شود.

در آپارت ببینید

درمان بی اختیاری ادرار در خواب با استفاده از تکنولوژی

یک بیوفیدبک یک روش درمان غیرتهاجمی و موثر بوده که یکی از کاربردهای آن درمان بی اختیاری ادرار در خواب است.

علائم بی اختیاری ادرار ممکن است از نشت خفیف ادرار تا خیس شدن کامل و غیر قابل کنترل متفاوت باشد. علت آن ممکن است عفونت ادرار، عفونت زنانگی، بزرگی غده پروستات، یبوست شدید، برخی داروها و شل شدن عضلات کف لگن و شکم باشد.

استفاده از بیوفیدبک در درمان بی اختیاری ادرار برای اولین بار در سال 1940 توسط پزشکی به نام “آرنلود کگل” انجام شد.

در بیوفیدبک به فرد کمک می وشد تا کنترل، تقویت و نیروبخشی ماهیچه های موثر در کنترل ادرار را یاد بگیرد.

هدف اولیه بیوفیدبک برای درمان بی اختیاری ادرار در خواب ، بهینه سازی پاسخ ماهیچه های کف لگن است. در طولانی مدت دوره های بی اختیاری ادرار کاهش یافته و خطرات ابتلا به عفونت مثانه در اثر کارکرد مثانه نیز کم می شود. در حین جلسات درمانی انقباض ماهیچه های کف لگن تقویت شده و استقامت آن ها افزایش و ظرفیت مثانه نیز بیشتر می شود. طبق برخی مطالعات، بیوفیدبک می تواند تا 94 درد باعث کاهش بی اختیاری ادرار و بهبود کنترل مثانه شود.

6065 Coital Incontinence Sex 1296x728 Header 1
درمان بی اختیاری ادرار در خواب

منبع

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *