پارکینسون چیست؟ (درمان پارکینسون با TMS)

Effects Of Parkinsons Disease May Lead To Lose Wife Job Savings True Story1

پارکینسون چیست؟

این بیماری بعد از آلزایمر رایج ترین بیماری مخرب اعصاب به شمار می رود.

به صورت خیلی چکیده می توان گفت بیماری پارکینسون یکی از انواع بیماری های نورولوژیک است .
فرد بیمار رفته رفته و به تدریج توانایی جسمی و روحی خود را از دست می دهد و در صورت عدم انتخاب راهکار درمانی مناسب با سرعت بیشتری بر شدت علائم آن افزوده می شود.

PD نوعی بیماری و حالت لرزش در وضعیت استراحت و سکون است که متاسفانه به مرحمت دنیای ارتباطات وتکنولوژی های جدید جوانان را هم به خود مبتلا می سازد و تنها مختص سالمندان نیست.
این بیماری پیشرونده است و منجر به کاهش تدریجی عملکرد فرد بیمار می شود.

پس اگر میخواید اطلاعات مفید بیشتری درباره ی این بیماری بدانید این مقاله را تا آخر مطالعه فرمایید.

پارکینسون (Parkinson’s Disease) یا PD اولین بار توسط دانشمند بریتانیایی دکتر جیمز پارکینسون در سال ۱۸۱۷ م تشریح گردید.
دکتر پارکینسون این بیماری را فلج لرزان نام گذاری کرد. اما شاید جالب به نظر رسد که تمامی افراد مبتلا به بیماری پارکینسون لرزش ندارند. اشاره کردیم که بیماری پارکینسون از شایع ترین بیماری های مخرب اعصاب و روان محسوب میشود. مغز بخشی از سیستم اعصاب است. مغز نیز خود از بخش های مختلفی تشکیل گردیده است. ساقه مغز قسمتی از مغز می باشد که در قسمت پایینی مغز جای دارد و خود در بر گیرنده مغز میانی، پل مغزی و بصل النخاع است. اخل ساقه ی مغز منطقه کوچکی به عنوان ماده جسم سیاه وجود دارد که در تنظیم حرکات بدن نقش دارد.

عکس مربوط به اموزش و ارتقا سلامت
این بیماری، سلول ها در جسم سیاه، ساخت دوپامین (یعنی ماده ی شیمیایی که در مغز به ارتباط سلول های عصبی کمک می کند) را متوقف می کنند و در نتیجه دوپامین کاهش می یابد. به زبان ساده تر پارکیسون در اثر تحلیل سلول‌های مغزی تولید کننده دوپامین به وجود می آید.

حال وقت آن رسیده است که شما را با راه های درمانی پارکینسون آشنا سازیم پس توجه شما را به ادامه مقاله جلب می نماییم. با ما همراه باشید.

پارکینسون چگونه درمان میشود؟

پارکینسون بیماری پیش رونده و در مواقعی غیر قابل درمان است اما نکته ای که نباید از آن غافل شد این است که این بیماری خیلی آرام آرام حرکت می‌کند.ابرای درمان این بیماری میتوان گاهی از داروهایی ننظیر لوودوپا (levodopa) آمانتادین، بی‌پریدن و سلژیلین تجویز کرد و گاه از جراحی نیز استفاده نمود. البته از نقش کاردرمانی در این زمینه غافل نشوید چون که تا حد زیادی مانع پیشرفت بیماری و محدودیت عملکرد شخص بیمار می‌شود. امروزه به مدد تکنولوژی های جدید روش های درمانی جدیدتری نیز توسط محققان ابداع شده است . اکنون ما قصد داریم تا شما را با یکی از متد های جدید درمانی آشنا سازیم. این روش که “Transcranial Magnetic Stimulation” نام دارد میتواند در جلوگیری از پیشرفت بیماری پارکیسون موثر واقع شود.

بهترین روش درمان پارکینسون چیست؟

TMS مخفف شده عبارت “Transcranial Magnetic Stimulation” به معنی تحریک مغناطیسی فرا جمجمه ای است و به روشی غیر تهاجمی جهت تحریک مغز اطلاق می شود یا به عبارت دیگر روش مرسومی است برای تحریک نورون های مغزی.

عکس مربوط به تازه های نوروساینس

روش درمانیTMS برای بیماری های میگرن، پارکینسون و حتی سکته مغزی نیز قابل استفاده می باشد. تحریک مغناطیسی مغز در چندین جلسه متعدد صورت می پذیرد و این درمان دردخاصی را به همراه ندارد و در اغلب اوقات نتیجه مثبتی دارد. این روش درمانی سیگنال‌های الکتریکی را به مناطق موردنظر مغز ارسال می‌کند تا عملکرد آن بهبود یابد.

تاریخچه ای از روش TMS

این روش اولین بار در قرن نوزدهم میلادی مورد استفاده قرار گرفت.اولین TMS موفقیت آمیز در سال 1985 م توسط دکتر بارکر در شفیلد انگلستان صورت پذیرفت و هدف اصلی آن نشان دادن انتقال ایمپالسهای عصبی از مغز به نخاع بود.

برخی از مزایای درمان TMS

• هیچ‌ عنصری وارد جریان خون نمیگردد.
• فرد بیمار در مدت زمان درمان بیدار و هشیار است و می‌تواند پس از درمان به زندگی عادی خود بپردازد.
• هیچ‌ شی یا ماده ای وارد بدن بیمار نمی‌شود.
• عوارض جانبی داروها مثل افزایش وزن، خواب‌آلودگی، بی‌خوابی، ناراحتی معده یا مشکلات جنسی در این روش شکل نخواهدگرفت.
• این روش مورد تأیید سازمان غدا و داروی آمریکا (FDA) است
• جلوگیری از ضعف و خستگی
• روش درمانی TMS تحت پوشش بسیاری از بیمه‌ها در سرار کشور قرار دارد
• عدم ایجاد تغییر در اشتهای شخص بیمار

علائم پارکیسون چیست؟

موارد زیر جزو علامت های اصلی به شمار می روند:
• ارتعاش و لرزش دست و پا در حالت استراحت و سکون
• کندی حرکات
• سختی و خشک شدن دست و پا و بدن
• نداشتن تعادل یا تعادل ضعیف

عکس مربوط به اموزش و ارتقا سلامت

سایر علائم پارکینسون:
• اختلال در بلع، آبریزش دهان و عدم کنترل آن
• خشک شدن شانه یا شانه ها
• قامت خم و خمیده

مراحل اولیه PD شامل ارتعاش اندام ملایم و معمولاً در یک طرف بدن که احتیاجی به درمان ندارد؛ اما با پیشرفت بیماری لرزش دست‌ها به مراتب خیلی بیشتر از قبل می‌شود، بطوری که فرد بیمار برای کنترل لرزش دست‌های خود مدام اجسام ثابت اطراف خود را در دست می‌گیرد و حتی فرد بیمار احساس می‌کند توانایی عبور از یک در را هم ندارد، مانند این که پایش به زمین چسبیده و خشک شده است.فرد قادر به حرکت نیست. لازم به ذکر است که بدانید برای کمک به چنین افرادی باید صبر و حوصله پیشه کنید زیرا چنین افرادی خیلی خیلی آهسته عمل میکنند و از حرکت کردن می هراسند.
حال اگر دو یا بیشتر از این علایم در فردی دیده شد،علی الخصوص وقتی که در یک سمت بیشتر از سمت دیگر نمود پیدا کرد بیماری پارکینسون تشخیصی است که بررسی می‌گردد؛ مگر اینکه علایم دیگری همزمان وجود داشته باشد که بیماری دیگری را نمایان کند.شخص بیمار ممکن است در اوایل بیماری خود لرزش دست و پا یا ضعیف شدن و کند شدن عضلات حرکتی خود را درک کند انجام هر کاری بیشتر از قبل برایش به طول می‌انجامد و یا اینکه سختی و خشک شدن حرکت دست و ضعف تعادل را تجربه می ‌کند که در این صورت باید به پزشک مراجعه کرده و راه درمان را پیش گیرد.

امکان ارسال دیدگاه وجود ندارد!